Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Jarabacoa, Dominikanska Republiken

Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka gärna här för att läsa om aktuella kaffen.

Ursprung: Dominikanska Republiken

Region: Jarabacoa, La Vega

Producent: Belarminio Ramírez e Hijos

Bönsort: Caturra

Skördetid: November – Juni

Odlas på: 800 - 1500 möh

Process: Våta metoden med soltorkning

I centralmassivet på Dominikanska Republiken hittar vi La Vega-provinsen och staden Jarabacoa som ligger på drygt 500 meters höjd över havet i en dal formad av fyra olika floder. Jarabacoa kallas ”staden med evig vår” tack vare det unika klimatet med jämn, moderat temperatur. Turister reser gärna hit för att njuta av lugnet, men också av äventyr på floderna eller till häst både i dalen och i de omkringliggande bergen.

En av stadens största arbetsgivare är kaffeproducenten Belarminio Ramírez e Hijos. De är inne på sin tredje generation sedan starten och är aktiva i flera sociala projekt. Bland annat har de byggt skolor och stöttar olika utbildningar, miljö och hälsa. De investerar också i olika idrottsprojekt för att unga ska få en meningsfull fritid. På kaffeprocessanläggningen i Jarabacoa satsar de mycket på hållbarhet för att minska miljöavtryck, bland annat genom en relativt nybyggd vattenåtervinningsanläggning.

Företaget äger 350 hektar kaffeodlingar som ligger i bergen runt dalen, på höjder mellan 800 och 1500 meter. På grund av det svala mikroklimatet håller även de lägst odlade bönorna ”höghöjdskvalitet”, med långsam mognad.