Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Long Miles Coffee Project Burundi

Long Miles Coffee Project grundades 2013 av amerikanerna Ben och Kristy Carlson, mitt i den mest grönskande kafferegionen i norra Burundi. Landet är ett av världens fattigaste med tuffa politiska utmaningar. Mitt i allt detta såg paret Carlson hur kaffeodlare utnyttjatdes i ett ohållbart system som dessutom ledde till dåligt kaffe.

De tog därför sitt pick och pack och flyttade med sina barn till Burundi för att satsa på en kaffeproduktion de ansåg hade stor potential. Med sitt nya företag ville de hjälpa bönderna att få ett bättre liv samtidigt som kvaliteten på kaffet kunde höjas. Rättvis ersättning, satsning på utbildning och en förbättring av de enkla vägar och stigar som många av odlarna behöver gå med sitt kaffe blev några av framgångsfaktorerna.

Med hjälp av sitt stora nätverk blev starten succé och en första processtation utökades året därefter till två. Intill den nya stationen, Heza, planterades också den första egna kaffeplantagen som komplement till de tusentals lokala små odlare man samarbetar med. Idag är Long Miles Coffee välkänt för både hög kvalitet och schyssta villkor för alla inblandade. Dessutom hyllas deras olika kaffesorter av kaffeälskare från hela världen.

Bilderna kommer från Long Miles Coffee, klicka här för deras hemsida.