Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Råkaffe från Mexico i Koppars mellanrostade kaffe

Koppars kaffe från Mexico

Ursprung: Mexico

Region: Chiapas

Bönsort: Arabica (Typica, Bourbon, Mundo Novo, Caturra)

Skördetid: December - april

Odlas på: 1000 - 1300 möh

Process: Tvättat 

Intressant: Kaffet kommer från 12 småbönder

På gränsen till Guatemala till öst och Stilla Oceanen i söder ligger Chiapasregionen. Här - i antika Mayaområden - odlar tolv mindre bönder vårt kaffe. I klippiga, subtropiska, landskap lever Mayasläktingarna i total harmoni med naturen och det är inte konstigt att våra bönder valt ett ekologiskt förhållningssätt till naturen. För längesedan har de förstått det som borde vara en självklarhet för oss alla - Om vi besprutar våra grödor, så rinner gifterna ner i grundvattnet och snart så utrotar vi vår värdefulla natur, jordklotets lungor regnskogen. Naturreservatet El Triunfo ligger precis intill Chiapas och detta uppvisar den största biologiska mångfalden i hela Mexico.

Molnen som sveper in över kaffeplantagen håller dem fuktiga. Jorden blir fuktig och rik och ger bästa tänkbara förutsättningar för att producera kaffe i skuggan av regnskogens träd. Inga kemiska bekämpningsmedel behövs och varför då förändra dessa förutsättningar för kortsiktiga vinster?!

Kaffeplantorna skördas självklart för hand i början av året. De röda bären pulpas (fruktköttet tvättas bort) och torkar i solen. När det är dags att skicka våra bönor över Atlanten, så tas slutligen det hårda pergaminoskalet bort, bönorna poleras och läggs i våra 60 kg-säckar.

Du finner detta specialkaffe i vårt lätt- och mellanrostade kaffe. Med Honduras i basen så bidrar Mexico med sötman, en viss nötighet och en kompletterar kroppen. Vår lättrost är sedan spetsad med ytterligare frukt och bär!

Kaffebönor från Mexico karta