Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars ekologiska kaffe från Villa Rica i Peru

Ursprung: Peru

Region: Villa Rica

Bönsort: Arabica Caturra, Pache, Geysha, Bourbon, Catimor

Odlas på: 1650 möh

Skördetid: Juni - augusti

Process: Våta metoden

Många mil, på slingriga vägar, öster om huvudstaden Lima, precis där bergen övergår i regnskog, ligger staden och regionen Villa Rica. Omgiven av flera nationalparker finns här kaffeplantager på över tusen meters höjd, med ypperliga förutsättningar för kvalitetskaffe.

Här ringlar sig svindlande bergsvägar att ta sig runt på för den som vill se odlingarna på nära håll. Ja, faktum är att den lilla staden just nu arbetar hårt för att kunna bli ett ännu bättre besöksmål för kaffetörstiga turister från hela världen. Och det handlar om högkvalitativt, ekologiskt kaffe, precis som det från Senora Olga Tello Quintana som står bakom Koppars kaffe från Peru.

Hennes föräldrar kom till staden på 1960-talet från Anderna och har odlat kaffe på gården La Aurora sedan slutet av 1970-talet. Quintana odlar sitt kaffe högt, just detta kommer från plantager på 1 650 meters höjd över havet. Detta, tillsammans med ett stort intresse för biologisk mångfald och ekologi, gör hennes högkvalitativa kaffe mycket efterfrågat.