Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

En blommande kaffebuske från Indonesien

Koppars kaffe från Sumatra Indonesien

Ursprung: Indonesien

Region: Lintong, Sumatra

Bönsort: Arabica (Red Caturra och S-Lini)

Skördetid: September - maj

Odlas på: 1100 - 1280 möh

Process: semi-tvättat

Speciellt kännetecken: Väldigt mörkgrönt råkaffe

Om något så har holländarna satt sina spår på indonesisk kaffeproduktion. Kaffe har odlats i över 300 år, och när Indonesien blev självständigt så antingen förstatligades dem eller stängdes ner... Idag har Indonesien seglat upp som det fjärde största kaffeproducerande landet i världen! Drygt 90% av produktionen sker i småbönders händer och dessa personifierar Koppars hantverksmässighet med gamla och traditionella tekniker. Regionen, från vilken vi hämtar vårt råkaffe, heter Lintong och ligger på ön Sumatra. Unikt med detta råkaffe är dess väldigt mörkt gröna färg.

Direkt efter skörd pulpar bonden bären för hand. Detta betyder att en stor del av fruktköttet tas bort. Därefter får bönorna vila över natten och en fermentering påbörjas. Det sista fruktköttet tvättas sedan bort dagen därpå och bonden låter bären sola sig i trädgården några timmar, innan de transporteras till själva anläggningen där en speciell maskin tar bort det hårda s.k. pergamino-skinnet runt bönan. Efter ytterligare torkning sorteras kaffebönorna och Koppars kaffe ges den högsta klassificeringen Grade A.

Du finner detta specialkaffe i våra mörkrostade kaffebönor,  i den mellanrostade Espresson och i Sorrento. Vi älskar den sirapsliknande kroppen och kryddiga intensiteten.

Kaffe från Indonesien karta