Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Visste du att...

… Cappuccino har fått sitt namn av cappuccinermunkarnas huvförsedda klädsel, sydda i ett brunt tyg vars färg liknar den som uppstår när kaffe och mjölk blandas. Ordagrant betyder cappuccino ”liten kapuschong” och en del hävdar att 1600-talsmunken Marco d’Aviano står bakom detta italienska frukostkaffe. Under åren har emellertid cappuccinon utvecklats till att få en ännu starkare koppling till munkarna.

Det mörka espressokaffet som utgör basen får ju en härligt brun ”crema” när det bryggs rätt, och när sedan skummad mjölk tillsätts kommer creman lägga sig i en krans runt om. Tänk dig nu att du ser cappuccinermunken från ovan, där det vita skummet bildar munkens kala hjässa med den bruna creman likt en neddragen kapuschong runt om. Och vill man ge munken några strån på huvudet strör man försiktigt lite kakao på toppen, en trend som uppstått under de senaste decennierna.

Senast uppdaterad: 9 februari, 2019

Är du sugen på fler roliga och kafferelaterade nyheter? Anmäl dig supergärna till vårt nyhetsbrev som vi skickar ut en gång i månaden!