Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.
Ursprung: Aceh, norra SumatraOdlingshöjd: 1200-1400 möhProducent: Buana Mandiri CoopSort: Mandheling G1Förädling: Giling basah
Från Indonesien kommer inte bara det allra första ursprungsbetecknade kaffet, efter att holländarna varit påhittiga nog att märka kaffe från ön Java med just Java (och därav följde att vi idag säger ”en kopp Java”). Även bearbetningsmetoden Giling Basah kommer härifrån. Processen och ursprunget gör råkaffet mörkgrönt och en väldigt distinkt smakprofil som verkligen visar sig från sin bästa sida i denna espresso.
Det första som möter oss är de jordiga, lite peppriga inslagen. Vi anar torkad aprikos, i en espresso med annars tillbakadragen frukt och syra. Den cederdoftande koppen är söt, med riklig crema – nästan lika stor som den riktigt mörka choklad vi tar med oss genom hela upplevelsen i både smak och arom. Det här, Mandheling av första gradering, gör att vi verkligen njuter en single origin som skapt för espresso. Vikt: 230g
Vårt bryggrecept för en tjock och krämig espresso är 20-22g kaffe som bryggs under 25-30 sekunder till 40-44g som slutvikt i koppen.