Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Producent: Småbönder vid kooperativet Kiptere
Ursprung: Rift Valley Province, centrala Kenya
Odlingshöjd: 1725 möh
Sorter: Ruiru11, Batian, SL28 & 34, K7 (tvättat)
Kaffet från Kenya sticker alltid ut på ett avsmakningsbord med många ursprung. Koppens komplexitet, smakernas klarhet och intensitet kan spåras till häpnadsväckande terroirer, alltid på höga höjder. Kaffets fina egenskaper gör att kenyanskt kaffe idag är bland de dyraste ursprungen och det är en av anledningarna till att det är väldigt sällsynt i kaffehyllorna. Vi längtar alltid efter att rosta detta exklusiva ursprung, men priserna gör att vi oftast endast kan göra det för vår prenumeration på Stora Kafferesan MIKROLOTT (som ligger högst av pris bland våra prenumerationer).
Men här har vi Kenya Kiptere! Mörkrostad för allra bästa resultat när du brygger den för espresso. De traditionella kenyanska noterna av svarta vinbär finns absolut där, likaså rika och djupa aromer av den finaste mörka choklad. Vi förnimmer en svag nötighet i en otroligt mjuk och balanserad espressokopp. För att verkligen känna ursprunget, så dricker vi gärna denna espresso ren, så ta inte för mycket mjölk i om du föredrar just dina espressos på detta vis. Passa på, njut av Kenya nu när tillfället finns! Vikt: 230g