Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Ursprung: Matagalpa, centrala Nicaragua
Odlingshöjd: 850-1200 möh
Producent: Fincas Mierisch
Sort: Caturra, Catuai, Obata, Java (tvättat)
Familjen Mierisch devis är att allt börjar med bäret på busken. Det ska handplockas när det nått optimal mognad. Arbetet måste få ta tid, inget stressas fram. Ett bär i taget, en buske i taget – en säck i taget.
Har man odlat kaffe i över 100 år så blir det bra. Själva har vi på Koppar ”bara” rostat i snart 10 år, men vi gör vårt bästa för att förädla vidare det arv i form av råkaffe som Doc och familjen lämnar till oss. I denna välbalanserade kopp finner vi, när vi brygger den kort som espresso, rikligt med mogen och söt persika, röda bär med pigg syra och mjuka bakkryddor, såsom nejlika. Mjuka gärna upp din espresso med en skvätt mjölk, men överdriv inte mängden här. Det behövs bara små, små fläckar för att knäcka koppen till magi. Vikt: 230g