Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Brasilien Fazenda Rainha

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Producent: Fazenda Rainha
Ursprung: São Sebastião da Grama, São Paulo
Sort: Yellow Bourbon
Process: Pulped natural

En brasiliansk espresso kräver lite mer finlir än vanligt vid din maskin, men får du bara till inställningarna så är oddsen goda att du, precis som vi, söker dig till just Brasilien så ofta du får tillfälle. För när espresson ges möjlighet att rinna nästan sirapslikt så blir den silkesmjuk och syran blir söt, i det här fallet åt en bakad citron.

I denna espresso, från prisbelönta Fazenda Rainha som flera gånger varit i final i Brasiliens Cup of Excellence, finns inte lika mycket nötter som i vår ordinarie espresso Rio Brilhante. I koppen här finner vi en mörkare choklad, tänk uppemot 90% kakaohalt, som tämjs av sötman av sirap och brunt socker. Den är elegant och balanserad.

Världens största kaffeland är mångfacetterat och det är alltid lika intressant att ställa kvalitetsproducenterna mot varandra, för att se vem som presterar bäst för tillfället. Vi kommer att få uppleva fler brassar senare i höst här hos Koppar, men i september-oktober så njuter vi gärna korta espressos från Fazenda Rainha. Med lite, lite mjölk i krämar de dessutom till sig lite extra. Yummy! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även