Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Brasilien Sao Lucas – espresso

Denna espresso rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad som är aktuellt just nu.

Region: Media Mogiana
Producent: Gileno Donizzette (Fazenda São Lucas)
Odlingshöjd: 1150 möh
Sort: Yellow Catucaí (bärtorkad)

Lika länge som vi på Koppar funnits och rostat brasilianskt kaffe har Gileno Donizzette ömt vårdat sina kaffebuskar på Fazenda São Lucas, som han 2015 köpte av sin farbror. Nu möts vi för första gången i ett parti av Gilenos bärtorkade yellow catucaí.

Doften är söt och fruktig, med en hel del örter och ceder. Sötman här går mot gräddig smörkola, en rejäl dos nötter och bland aromerna anar vi försiktigt både persika, hallon och tranbär. En fyllig och nötig munkänsla och i gommen spelar också här rikligt med nötter, mjölkchoklad, rökig lönnsirap, kanel och röda bär – utan att syrligheten någonstans tar över den mjuka känslan.

Som mjölkdryck blir din espresso krämig och söt, och stenfrukten med lite grönt äpple och torkad aprikos accentueras, utan att för den skull övermanna nötigheten och söt fudge som definitivt spelar förstafiolen här. Wohoo! Vikt: 230g

21 gram kaffe, 30 gram slutvikt, 92-94-gradigt vatten och 25 sekunders rinntid är vårt idealrecept på Sao Lucas.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även