Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället.
Region: Huila, Tolima, Caldas, Risaralda
Producent: Bönder med 1-4.5 ha kaffeodling
Sort: Typica, bourbon, caturra mfl (screen size 15+)
Process: Tvättat
Colombia har blivit en av våra favoritdestinationer i Koppar. Genom innovativa sätt att bearbeta landets kaffebönor maximeras ofta våra smakupplevelser härifrån. Denna gång besöker vi några av de mest prominenta kaffe-regionerna – Huila, Toloma, Caldas och Risalda. Från varje region bidrar små utvalda kaffebönder med sitt bästa kaffe, berett med den våta metoden.
Denna ursprungsespresso ger oss en mångfacetterad kopp med klassiska colombianska noter av både mörk choklad och apelsin. Dessa ackompanjeras av söta toner av kola och brunt socker, en söt kryddighet i form av kanel men också lite mörkare kryddighet, åt tobakshållet och cedertoner finns att ana i den mjuka koppen. Vikt: 230g
Vi njuter gärna denna espresso ren, eller med lite skummad mjölk. Vårt idealrecept om du brygger manuellt är 23 gram kaffe, 20 sekunders rinntid och 65 gram slutvikt i koppen.