Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Draiton Moreira Mendonca – espresso

Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället.

Region: Patrocínio, Minais Gerais
Odlingshöjd: 1100 möh
Producent: En mikrolott från Draiton Moreira Mendonca på Cachoeira Farm
Sort: Catuai Vermelho (bärtorkad)

En single origin espresso från Brasilien, 100% arabica, kan verkligen vara alldeles underbar. Draiton Moreira Mendonca prickar av allt i denna mikrolott från familjens gård Cachoeira: De söta aromerna av vanilj och bränt socker. Smaker av mörk choklad, som blir ljusare om du dricker din espresso med mjölk i. Den angenäma syran som tämjs jättefint och piggar upp koppen. Balansen, enhetligheten och den krämiga eftersmaken som också går i sötmans tecken med både plommon, mörkröda druvor och lite gul kiwi.

Bakom en perfekt espresso ligger hårt arbete och perfekta förutsättningar. Draiton är tredje generationen kaffeodlare på gården. Han har specialiserat sig på att endast producera specialkaffe och lagt ett stort fokus på hur han torkar bären efter skörd. Ett konsekvent arbete här, i samklang med Moder Natur sedan 1995, har gjort Draiton till den kaffebonde han är idag och vars skapelse vi nu får chansen att njuta av. En espresso lika fin på morgonen som till middagsfinalen! Vikt: 230g

21 gram kaffe, 21 gram slutvikt, 92-94-gradigt vatten och 25 sekunders rinntid är vårt idealrecept på denna korta espresso.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även