Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Etiopien Guji Alaka lot 602

Denna espresso är tyvärr slut. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

Bakom denna espresso ligger några av världens mest framstående kaffebönder. Bröderna Aman, Tariku och Michael Adinew, från byn Alka Korchena i Guji-regionen i Etiopien, har valt ut de bästa kaffebären från grannarnas trädgårdar och bärtorkat dem som en mikrolott. När kaffet bedöms på the Specialty Coffee Associations skala, så får det hela 88 poäng, vilket är exceptionellt högt (läs gärna mer om skalan HÄR).

Vi har rostat dessa bönor ljusare än vid ett normalt espresso-kaffe. Det kräver betydligt mer av dig som brygger, men resultatet är mödan värt. Mal lite finare eller tampa lite hårdare, och sikta på en längre rinntid än normalt för att få en balanserad och väldigt angenäm syra.

Creman är lätt och ljus, silkeslen och slät. Ur koppen slår vita blommor, persika, tiramisu och smörkola. Smaken bjuder på ljus choklad, lite muskotnöt och geléhallon. I den långa fina eftersmaken dominerar sötman och nästan lite blommig rosenkaraktär. Med mjölk i din espresso blir den – om möjligt – än mer spektakulär. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även