Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället.
Region: El Palto, Yamón-regionen, Amazonas
Producent: 30 kvinnor i kooperativet JUMARP
Sort: Catimor, caturra, typica
Odlingshöjd: 1300-1800 möh
Process: Tvättat
I Peru sker det mesta av kaffeproduktionen hemma hos de familjer som odlar kaffet, ofta på 2-3 hektar. De handplockar, pulpar (tar bort fruktköttet), fermenterar och torkar bönorna. Därefter lämnar de skörden vidare, ofta till ett kooperativ.
Denna milda, mjuka, runda och söta espresso är odlad och omhändertagen av 30 kvinnor som alla är medlemmar i kooperativet JUMARP i Amazonas. Här får kvinnorna all cred för de skogiga och mulliga noter, där mandeln finns i bakgrunden och där kakaon eller den mörka chokladen spelar förstafiol. Denna ovanliga single origin espresso är tacksam för sin låga syra. Vi brygger den ändå gärna ”kort” för en sirapslik, lite silkig, munkänsla. Vaniljsöt och alldeles underbar, också med en liten skvätt mjölk i. Vikt: 230g