Denna espresso rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad vi rostar istället!
Ursprung: Etiopien
Region: Guji och Yirgacheffe
Producent: små trädgårdskaffegårdar
Varietet: Ethiopian Heirloom
Odlingshöjd: 2000 möh
Process: Bearbetat med den våta metoden
Söt står för den sötma vi alltid är ute efter när vi väljer ut en böna för att rosta. Fräsch för det friska och fruktiga i kaffet som vi gärna njuter av under vårens första varma dagar.
Smakkombinationen Söt och Fräsch får vi från en tvättad Ethiopian heirloom-arabica i eget majestät. Denna varietet är kärleksfullt odlad och skördad i små trädgårdar runt om i Guji och Yirgacheffe, två av de mest klassiska kaffeodlande regionerna i Etiopien. Bönorna är uppvuxna på hög höjd, ca 2000 meter över havet.
Espressokoppen bjuder på söta, kryddiga toner av kanel och vaniljstång, i kombination med mörk choklad och en kraftfull ton av hallon. Utan tvekan kan man även tänka sig en cappuccino med denna etiopiska skatt. Den blir mer elegant och mjölken eller mjölkalternativen mjukar upp och rundar av. Vikt: 230g
21 gram kaffe, 40 gram slutvikt, 92-94-gradigt vatten och 23-25 sekunders rinntid är vårt idealrecept för Söt och Fräsch.