Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Uganda Rwenzori Espresso

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Kasese district, Uganda
Odlingshöjd: 1200-1800 möh
Producent: Småbönder
Förädling: Bärtorkning

Vid foten av snöbeklädda Rwenzori Mountains, med skuggande träd som tak över kaffeplantorna, mognar förstklassig arabica i en luft lika kristallklar som vattnet som strilar ner från glaciären. Härifrån hämtar vi ett makalöst gott bärtorkat kaffe!

Kaffet skördades sent i höstas och det är en ynnest att få njuta det så här färskt skördat. Rostat för espresso, så har vi gärna en rejäl skvätt mjölk i. Cappuccinon blir knäckigt söt, med runda karamelliga noter, mörk choklad och en svag nötighet åt mandelhållet. Föredrar du din espresso ren, utan mjölk som förstärker och mjukar upp smakerna och aromerna, så finner du större inslag av torkad frukt och den naturliga bearbetningsprocessen bidrar sannolikt även till att lyfta fram ett nästan rom-liknande intryck.

Det är med stor andakt vi startar vår kafferost för detta utsökta kaffe. Hemma hos de små bönderna, där kaffebären vuxit upp, växer cassava, majs, potatis och andra ätbara grödor som familjerna behåller själva. Kaffet ger dem levebrödet, så passa på – njut lite extra av att du för varje kopp bidrar både till biologisk mångfald och ett bättre liv för de här familjerna! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även