Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

1 Advent - Costa Rica La Piedra

Detta kaffe rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

I månadsskiftet november/december, så är stämningen i Costa Rica som under senvåren hos oss i Sverige. Sommaren är på gång, ledigheten hägrar och skolavslutningarna duggar tätt. Alla Ticos, som costaricanerna kallar sig själva, skiner i kapp med solen när årets näst intill obligatoriska julbonus strax ska betalas ut. Julen står för dörren och som alltid inleds den med Festival de la Luz, ljusets festival. Det är sannerligen gott att leva – Pura vida!

Vi förälskade oss i Costa Rica under en resa dit för snart nio år sedan. Kaffet härifrån är världskänt för sin höga kvalitet och djupa fyllighet. Precis som det annalkande julgodiset är koppen sprängfylld av nötter och choklad. Den förkroppsligar all den julkärlek som omger oss och är perfekt att bjuda på under första advent, när vi samlas för den första glöggen.

Detta kaffe är odlat och förädlat av Luis Anastasio Castro på hans lilla kaffegård Juanachute som ligger i Tarazzú-regionen på 1750 meter över havet. Luis, kallad Tacho av nära och kära, är en av specialkaffe-pionjärerna i Costa Rica. Han var en av de första att bygga en egen mindre tvättstation för hans egna kaffebär. Familjen kan här experimentera fritt bland olika kaffe-lotter på gården. Denna mikrolott La Piedra är förädlad med Red honey-metoden och vi njuter stort av honung, stenfrukt, mandel och choklad. Glad och god första advent! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även