Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället.
Producent: Nolberto Olaya (La Cinta)
Region: Tolima, Colombia
Odlingshöjd: 1700 möh.
Sort: Caturra
Process: Bärtorkat
På den 8 hektar stora gården La Cinta verkar en av planetens mest passionerade kaffebönder just nu. Nolberto Olaya vårdar kaffebuskarna ömt och har en plan för var och en av gårdens mikrolotter.
Dessa arabica Caturra-bär har fermenterats i fem dygn innan de bärtorkats i ytterligare 20 dygn i ett stort ”växthus”. På så vis kan Nolberto kontrollera omgivningen minutiöst, driva fram önskade smaker och aromer med omsorg, och hantverket märks verkligen i din kopp.
Vi hänförs över söta dofter av apelsinmarmelad tillsammans med tyngre chokladtoner. Vi förtrollas av en på samma gång mustig som livfull smak, där vi anar lavendeln samspela med lakrits och kumquat. Undertonerna av vanilj, blåbär och mandel gör oss lyriska. Vikt: 230g