Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Producent: Alberto Guardia på Hacienda Sonora
Odlingshöjd: 1300 möh
Sorter: Catuai, Carturra (honey)
Process: Honey-metoden
Det bästa av två världar!
Inbjudande brunt sockersöta toner, rikligt med nötter åt brända mandlar-hållet, mjölkchoklad och mjuk vanilj – kaffet från Hacienda Sonora mitt i Costa Rica är lika mångfacetterat i aromerna som växt- och djurlivet runt farmen är varierat. Här, på 1300 meters höjd över havet, har Don Alberto och Diego Guardia 100 hektar mark, men bara 55 av dem är planterade med kaffeträd, allt för att behålla naturlig flora och fauna i landskapet.
Kaffet blir fylligt med en tillbakadragen sötfruktighet som inte riktigt kan bestämma sig för om den ska titta fram helt bakom nötigheten och chokladen. Att koppen blir höstigt mustig, på ett finstämt sätt, beror sannolikt på att Alberto och Diego berett kaffet med honey-processen, vilket ger en smakstil mitt emellan kaffe av den torra och den våta metoden. Vi skriver absolut under på att den i detta fall ger oss det bästa av två världar! (Vikt: 230g)