Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Etiopien Guji Hambela Alaka

Detta kaffe är tyvärr slut. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

Fjärde och sista destinationen på Koppars Kaffe-safari. Om du inte har anmält dig till denna tidsbegränsade prenumeration (4 veckor nu i oktober), så har du här ändå chansen att njuta av denna söta mikrolott från bröderna Aman, Tariku och Michael Adinew i byn Alaka Korchena i Guji.

Om du är en van resenär hos oss på Koppar, och kanske varje månad besöker olika destinationer i t.ex. Stora Kafferesan, så vet du att vi där talar mycket om just bearbetningsmetoder och hur avgörande de är för hur kaffet smakar i din kopp. I Etiopien har bärtorkningen – att man låter kaffebärens skal och fruktkött torka in i bönorna – gett vika för den våta processen, där skal och fruktkött istället tvättas bort.

Bärtorkning är en krävande och riskfylld metod, men förstärker kaffets sötma om den utförs med stor skicklighet. Här har vi ett skolboksexemplar. Tydligare sötma än i denna kopp är nog svårt att finna tycker vi. Det blir som ett godisliknande kaffe, med aromer som påminner om mogen, gudomligt söt melon och en lika söt blommighet. Vikt: 230g

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag.
Rostdatum: 21-11-22
Pris:149.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även