Detta kaffe rostas inte just nu. Klicka HÄR för att se vad du kan handla istället.
Region: Huehuetanango
Odlingshöjd: 1500-2000 möh
Producent: Småbönder, ättlingar till Mayafolket, vilka vardera förfogar över 3-4 ha kaffeodling
Sort: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Process: Tvättat och soltorkat
I Huehuetanango, i västra Guatemala, har ättlingar till Mayafolket brukat de branta sluttningarna generation för generation. Kaffe är ett "nytt" påfund, men i lite över 150 år har de odlat också denna gröda och gjort det väldigt, väldigt bra. Fåren som betar bland kaffebuskarna gödslar dem naturligt och när de kalla vindarna från norr möter de varma från söder skapas ett unikt mikroklimat för kaffeodling. De små bönderna, bakom detta kaffe, gör även det mesta av jobbet själva – skörd, tvätt och torkning av bönorna – innan de lämnas vidare för kvalitetskontroll, polering och skeppning till oss i Tyresö.
För dig som är ute efter en klassisk centralamerikansk kopp så har du kommit rätt. Den vaniljlika sötman är med genom hela upplevelsen. Vi känner brända mandlar och torkad frukt – aprikos, plommon, – i djup smak och arom. Det är en mjuk, chokladig kopp, väldigt enhetlig och med väl avvägd balans mellan styrka, sötma, balans och elegans. Vikt: 230g