Hos familjen Pereira, på Fazenda Sertão, växer kaffebären upp på sluttningar som lutar upp till 50%. Det gör att buskarna undkommer frost, vilket är vanligt i regionen Carmo de Minas, under vintertid. Det för också med sig en otroligt jämn mognad, med jämnt fördelat solljus, och att buskarna håller sig friskare. Allt detta påverkar hur slutresultatet blir i din kopp!
Hur blir det då? Jo alldeles perfekt! En brasiliansk espresso kräver lite mer finlir än vanligt vid din maskin, men får du bara till inställningarna så är oddsen goda att du, precis som vi, söker dig till just Brasilien så ofta du får tillfälle. Och Pereiras espresso lockar verkligen. När espresson ges möjlighet att rinna nästan sirapslikt så blir den silkesmjuk vanilj och syran blir söt, i det här fallet åt en bakad citron. I både smak och arom har vi även en massa nötter, krämig mjölkchoklad, fudge och kola. Där bakom anar vi mogen persika i den silkiga koppen.
Världens största kaffeland är mångfacetterat och det är alltid lika intressant att ställa kvalitetsproducenterna mot varandra, för att se vem som presterar bäst för tillfället. Vi har upplevt många brassar och kommer smaka många, många fler. För tillfället njuter vi gärna korta espressos från Fazenda Sertão. Med lite, lite mjölk i krämar de dessutom till sig lite extra. Yummy! Vikt: 230g