Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Burundi Munyinya Hill

Detta kaffe är tyvärr slut. Klicka här för att komma till de kaffen vi rostar just nu!

2013 satte Ben och Kristy Carlson allt på ett kort. Burundis kaffeproduktion var usel, systemet hade havererat och de kaffeodlande familjerna fick inte ekonomin att gå ihop… Ben och Kristy drömde om ett storslaget kaffe och en ljusare framtid för de burundiska kaffebönderna. Resultatet blev Long Miles Coffee Project.

Ben och Kristy driveridag  flera processtationer och över 5000 småskaliga kaffebönder lämnar nu över nyskördade kaffebär till Long Miles att förädla och ta ut på världens specialkaffemarknad. Kaffebären ger ”hard cash” i ett land som i övrigt domineras av byteshandel. Kaffet betalar med andra ord böndernas räkningar för medicin och skolgång. Och samtidigt får vi ett världsrankat kaffe i våra koppar.

Detta arabica bourbon-kaffe är bärtorkat i 30 dagar på stationen Munyinya och får hela 87 poäng på den 100-gradiga specialkaffeskalan. Vi njuter av det fulla spektrat aromer och smaker, det är nästan som att befinna sig mitt på en livfull afrikansk kryddmarknad. Tack Ben och Kristy!

Läs mer
Hela eller malda bönor

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 20-12-27
Pris:119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat