*** Tyvärr slut, håll gärna ögon öppna för kommande gästpel i nyhetsbrev och här på hemsidan! ***
Ursprung: Ecuador.
Region: Vilcabamba ”The Valley of Longevity”.
Bönsort: Arabica typica & bourbon.
Skördetid: Juni–oktober.
Odlas på: 1 500–1 600 möh.
Process: Våta metoden.
Är det detta vackert jakarandafärgade, härligt chokladiga och örtiga kaffe som gör att folket i dalen blir så gamla? Vi låter det vara osagt men konstaterar att det mesta ändå går hand i hand. Människorna i Vilcabamba tar hand om sina familjer och öser kärlek över sina kaffeträd. Kaffet ses som en väldigt exklusiv råvara och allt sker i samklang med naturen.
Smaken bjuder en sammetslen känsla av mandarin, rostad mandel, knäckigt brynt socker och honung. Lång och intensiv eftersmak av kryddor och frukt – en av världens mest eftertraktade kaffesorter från 100-åringarnas dal som vi njuter länge av.