Produkten har blivit tillagd i varukorgen

KOPPAR:s ekologiska kokkaffe är ute och går Gröna bandet med Andrea och Per

KOPPAR går Gröna bandet med Andrea och Per

Det här tycker vi är jättekul! Innan Andrea och Per, två av våra underbara kunder, gav sig iväg på en dryga 160 mil lång vandring genom vår skandinaviska fjällkedja, så bunkrade de upp med KOPPAR:s kokkaffe. Kaffet låter de släktingar portionera ut längs med de stationer som passeras under den 76 dagar långa vandringen som sträcker sig genom:

1. Funäsdalen: Från denna station ska kaffet räcka i 7 dagar.
2. Storlien: 5 dagars lager
3. Kallsedet: 5 dagar
4. Valsjöbyn: 4,5 dagar
5. Gäddede: 5,5 dagar
6. Klimpfjäll: 7 dagar
7. Hemavan: 8 dagar
8. Camp Polcirkeln: 9,5 dagar
9. Ritsem: 8,5 dagar
10. Björkliden: 11,5 dagar

Vi hoppas att Andrea och Per räknat rätt och att 60-80 gram av våra olika kokkaffen, ska ge den där lilla extra njutningen och energin. 160 mil är ingen barnlek och Fjällfararnas Gröna band är lite av en svensk klassiker - ett kvitto på att man både har kunskap och erfarenhet att vistas ute under lång tid i fjälllvärlden.

LYCKA TILL, Andrea och Per. Vi följer er med spänning på ert Instagramkonto. Nedan en initial rapport:

Nu har vi anlänt till härliga Härjedalen och Funäsdalen (eller nästan). Imorgon ska vi hämta upp vår första påfyllnadsdepå, det känns bra för kaffet sinar.....

Dessa första dagar har bjudit på sol, moln, blåst och pyttelite regn. Omväxlande med andra ord, som det är i fjällen! Vi har nästan haft ständig vind, vilket uppskattas så vi slipper myggen, solen (när den varit framme) har värmt ändå.

Vi har inte riktigt doserat in oss på kaffet än, men det vi drack imorse har hitentills varit det godaste. Ett rejält uppkok, sedan låta stå och dra. Det kaffet vi drack till pannkakan i eftermiddags var inte så dåligt heller. Igår tänkte jag ta en bild på Per när ha kokade kaffet när vi tog rast precis i början av Rogens naturreservat, gick inte så bra. Kaffet kokade över för han posade och vinden fick tag i kaffet och stänkte ner hela hans skjorta (tur vi var nära vatten och att det är ett lättorkat material! Dock blev fotot inte så bra...men det kommer fler chanser!

Rapport 5 juli
Sist vi hördes hade vi kommit till Ljusnedal och skulle hämta upp vårt första matpaket, nu har vi hunnit hämta både paketet i Storlien och Kallsedet. Vi har nu gått igenom alla rostningar och Per gillar Mustig bäst, medan jag har svårt att välja favorit. Det beror på väder och humör. I regn och rusk passar ju mörkrosten utmärkt, medan mellanrosten gör sig väldigt bra vid en solig bäck. Vi har fått till doseringen bättre också och insett att vi måste låta det få tid att dra efter uppkoket (inte vara så hetsiga, med andra ord). Provade även ha salt i vid ett tillfälle då vi åt mjölkchoklad till och det blev ännu en smakupplevelse, gott!! Vi hoppas att vi vid något tillfälle kommer gå förbi något renslakteri eller annan liten delikatessbutik så vi kan köpa kaffeost eller någon rökt bit ren vi kan ha i kaffet och prova (det är väl därifrån salt i kaffet kommer i från början?).

En sak jag velat göra sedan jag jobbade i Ramundberget är att gå upp på bullfjäll och käka bulle, så vi lade vår rutt så att det skulle bli möjligt. När vi nådde bullfjäll, efter att ha gått ospårat med karta och kompass, så låg hela toppen i tjock dimma och att gå upp hade varit dumt, så det blev bulle och kaffe vid en liten sjö vid foten istället. Likaså tänkte vi att en kaffeslurk vid kaffehögen hade varit fint, men när vi gick förbi den kullen så regnade det och blåste rätt kraftigt så det blev inget stopp, utan vi småsprang istället förbi (utan att ens ta ett foto). Ja, vädret på fjället ställer till det ibland, det växlar fort också.

På midsommardagen vaknade vi av snöblandat regn och kraftig blåst med stormbyar, men vi knallade på i ovädret och lyckades ta oss till ett vindskydd där vi kunde äta vår sill å potatis, med gräddfil, snaps och folköl! Midsommardagen var lite bättre och till 1a söndagen (vilodag) hade vi trots att vi låg efter i plan tagit oss en bra bit; haftorsstöten med ljusnetjärnen vid foten OCH det var strålande väder!! Ett skavsår har kommit och gått, en enklare stukning av ankel och en svullen arm är de skador vi lyckats dra på oss (ta i trä) än så länge. + alla dessa mygg, knott och bromsbett, samt rivsår av buskar och snår på ben och armar.