Klicka på rätt film nedan eller håll till godo med våra tumregler för hur du brygger det godaste kaffet!
Kaffekokare (bryggkaffe)
Måtta 2 matskedar kaffe för varje 1,5 dl vatten (1 kopp)
Mal kaffet som du själv önskar. Ett mer finmalet kaffe extraherar mer smak än ett grovmalet kaffe.
Brygg! Tips: Blötlägg gärna filtret innan du häller i de malda bönorna för en ännu renare smak.
Mokabryggare (espresso)
Mal kaffet fint, inte extremt fint (som för turkiskt kaffe) men espressofint.
Se till att bryggaren är ren innan bryggning, använd färskt vatten.
Packa inte kaffet, fyll gärna så att det bildas en liten kulle av ditt nymalda kaffe.
Skruva ihop. Brygg på inte alltför hög värme!
Presskanna (bryggkaffe)
Måtta 2 matskedar kaffe för varje 1,5 dl vatten (1 kopp).
Mal kaffet grovt, betydligt grövre än för en vanlig kaffebryggare.
Fyll upp halva bryggaren med det heta vattnet, vänta 1 minut och låt kaffet blomma.
Rör om och sätt på locket, vänta 4 minuter. Pressa långsamt ner pressen. Servera!
Droppkaffe eller Chemex (bryggkaffe)
Väg 12 gram kaffe för en kopp, mal medium.
Blötlägg filtret med 92-96°C hett vatten.
Häll i bönorna, häll försiktigt på 30-50 gram vatten, vänta 1 minut och låt kaffet blomma.
Häll långsamt, på vattnet tills vågen når 200 gram. Tips: Häll vattnet i cirklar inifrån och ut och stanna rörelsen längst ut, utan att vattenstrålen vidrör filtret.