Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Jakten på det perfekta kaffet

Vi har alla våra rutiner. För mig består morgonens kafferutin i att mala mitt kaffe direkt innan bryggning. Jag tar två matskedar omalda kaffebönor och 1,5 dl vatten för varje kopp när jag använder min Moccamaster. Medan den brygger går jag ut och hämtar tidningen. Väl tillbaka doftar köket underbart av nybryggt, nyrostat kaffe. Dagen kan börja!

Hur gott en kopp kaffe kan smaka gick upp för mig under en resa till Costa Rica årsskiftet 2014/2015. Vi besökte en plantage, gick runt bland plantorna, besökte den spartanska anläggningen där själva fruktköttet tvättades bort från "bönan" och avslutade med att avnjuta varsin kopp nyrostad, nymalen och nybryggd kaffe. Jag var fast!

När jag kom hem gjorde jag allt för att uppleva samma smakupplevelse igen. Men att hitta riktigt färskrostat kaffe var inte det lättaste. Det ska ju vara så nyrostat som möjligt! Och av bästa kvalitet! Och inte minst hållbart producerat! Vad göra? Lösningen blev inte den enklaste, men garanterade ett gott resultat: Hösten 2015 startade jag mitt eget kafferosteri. Tillsammans med Sveriges bästa rostare och baristor tog jag fram de recept som vi idag rostar Kafferosteriet Koppars egna kaffe efter. Ett äkta hantverk, med mycket omsorg från böna till kopp. Jag hoppas att du kommer uppleva samma lycka som mig när du dricker din första kopp Koppar!

/det godaste kaffet är nyrostat, Fredrik Gustafsson, grundare