Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars Yellow Pacamara från Fincas Mierisch

Farm: Las Delicias (Fincas Mierisch)
Ursprung: Nicaragua.
Region: Jinotega.
Bönsort: Arabica Yellow Pacamara.
Skördetid: December–mars.
Odlas på: 1260–1400 möh
Process: Natural/torra metoden (läs mer här)

Familjeföretaget Fincas Mierisch driver inte mindre än 11 kaffefarmar i Nicaragua och Honduras. Vissa drivs enligt hållbarhetscertifiering, andra ekologiskt men alla enligt mycket höga kvalitetskrav, något som enligt Doc Mierisch och hans familj kräver schyssta arbetsförhållanden och rättvisa löner. Dessutom tillhandahåller alla farmerna fri mat för arbetarnas familjemedlemmar.

Det ekologiska tänket visar sig genom att vattentäkter skyddas och olika träd planteras för biologisk mångfald. På vissa farmer finns egen, återvunnen energiförsörjning, allt för att arbetet som pågått i flera generationer ska kunna fortsätta även för de kommande.

Det här kaffet kommer från farmen Las Delicias i regionen Jinotega i norra delen av centrala Nicaragua. Det är en högt belägen dal på drygt 1000 meters höjd, med ännu högre berg runt omkring. Här är temperaturen på dagen i snitt 21 grader, och nattetid nedåt 15. Förhållandena är perfekta för kaffe, och regionen står för hela 80 procent av Nicaraguas produktion.

Bilder från Fincas Mierischs hemsida.