Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från José Ignacio Gomez Lopez (Colombia)

Farm: Finca El Paraiso
Ursprung: Colombia
Region: Nariño
Bönsort: Geisha
Skördetid: Året runt
Odlas på: 1900 möh
Process: Torra metoden (läs mer här)

Nariño är ett av Colombias 32 departament och är belägen i den sydvästra delen av landet. Regionen gränsar till Ecuador i söder och är hem för tusentals små kaffeproducenter. I Nariño sammanfaller Anderna från tre håll och det skapar såväl ideala höjder, samt bördig jord för exklusiv och högvuxen arabica.

Jose Ignacio Gomez Lopez växte upp i en familj av kaffebönder. Med kaffet flytande i blodet har han utvecklat god smak och vet hur ett gott kaffe ska odlas. Gården El Paraiso ligger i Vereda el Naranjal nära staden Buescao.

El Paraisos Geishor växer på 1900 meters höjd och får en genomsnittlig nederbörd på 1800 mm per år. Dessa förhållanden kopplat med enorm kunskap gör att José behärskar den svårodlade och exklusiva arabicasorten till fulländning. Geishorna växer tillsammans med apelsiner, citroner och avokado, vilket både skapar mångald och naturlig skugga för de värdefulla buskarna. Totalt kultiverar José 6,5 hektar.

När det är dags för skörd, så plockar - förutom familjen själv - utbildade plockare de mogna röda kaffebären. De bearbetas sedan på Josés egna mikro-tvättverk och torkar på upphöjda bäddar på gården.

Geisha-varieteten härstammar från Etiopien och spreds ut i världen under den engleska konsulns försorg 1936. På allvar upptäcktes den i Panama 2004, där den förkroppsligar världens bästa och dyraste kaffe (utan djur inblandade i produktionen, som vid Kopi Luwak). Utanför Panama är det få som lyckas med Geisha lika väl som José Ignacio Gomez Lopez och vi på Kafferosteriet Koppar är stolta och glada över att erbjuda detta kaffe som gästspel i nov/dec 2020!