Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från El Paraiso, Huila i Colombia

Ursprung: Colombia

Region: Pitalito, Huila

Producent: Finca El Paraiso

Bönsort: Pink Bourbon

Skördetid: Oktober - December

Odlas på: 1600 möh

Process: Anaerobisk fermentation

Pitalito ligger i regionen Huila i sydvästra Colombia, intill nationalparken Puracé. Det är ett glesbefolkat, svalt bergsområde med mycket nederbörd, drygt 3 000 millimeter per år. Staden ligger på 1 200 meters höjd över havet och högsta toppen i området är strax över 2 000 meter. Regnskog och en och annan kaffeplantage dominerar miljön.

Farmen El Paraisos fokus ligger på specialkaffe som gärna får ta extra tid att få fram. Det gör också att de gärna experimenterar med olika processmetoder, som i detta kaffe gjort med anaerobisk fermentation. Läs gärna mer om denna processmetod här.

Bönsorten pink bourbon är en arabicavariant som egentligen är en korsning mellan gul och röd bourbon. Den är sällsynt och upptäcktes här i Huila. Pink bourbon är utmanande för både odlaren och producenten, framförallt när det gäller att år från år få fram jämn kvalitet på kaffet. När den blir som bäst ger den dock fantastiskt intressanta och välsmakande resultat, som i detta kaffe från Finca El Paraiso.

Karta över Uganda, där vi hämtar vårt ekologiska kaffe ifrån.