Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Nossa Senhora De Fatima, Brasilien

Region: Alto Paranaiba, Minais Gerais, Brasilien
Bönsort: Acaia, catucai, mundo novo, bourbon och icatu
Skördetid: Augusti–september
Odlas på: 950 möh
Process: Natural/torra metoden.

Mitt emellan Rio de Janeiro och Brasilia ligger delstaten Minas Gerais. Namnet betyder ungefär ”allmänna gruvorna” men faktum är att Minas Gerais är landets största producent av kaffe. Regionen Alto Paranaiba är högland med stor nederbörd som ger lummig grönska, perfekt för kaffeodling. Här finns både stora och lite mindre kaffeegendomar.

En av dem är Fazenda Nossa Senhora de Fatima, 395 hektar stor varav 235 är planterad med kaffeträd. Den ekologiska filosofin genomsyrar inte bara kaffeodlingarna utan även farmen som helhet. Här finns olika djur som hönor, grisar och får vilket ger egen kompost till gödsel. Dessutom satsar ägarparet Ricardo och Gisele de Aguiar Resende på lokal flora och skapar sina egna ”natursprayer” för att motverka angrepp från skadeinsekter och röta.

Socialt arbete och återuppbyggnad av skogsområden är också viktigt för Fazenda Nossa Senhora de Fatimas ägare. Och viktigast av allt – med sin filosofi skapar de dessutom några av Brasiliens mest intressanta specialkaffesorter.

Här är länken till vårt nyrostade kaffe från Nossa Senhora De Fatima.