Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars ekologiska kaffe från Guji i Etiopien

Ursprung: Etiopien

Region: Guji, Odo Shakiso (Sidamo)

Producent: Getachew Zeleke på farmen Dimtu Tero

Bönsort: Ekologisk Heirloom Ethiopia

Skördetid: November – februari

Odlas på: 1800-2100 möh

Process: Natural (torra metoden, läs mer här), soltorkad

Arabica-bönan trivs bra på hög höjd och några av de högsta höjderna som kaffe odlas på finner vi i södra Etiopien. Här utvecklas bönorna långsamt under perfekta förutsättningar för att ge oss ett underbart kaffe - bärigt, fruktigt och blommigt till karaktären.

Guji är på god väg att bryta sig loss från Sidamo-appelattionen och och bli en egen självständig. Skälen är goda. Kaffen från Guji anses av många vara doft- och smakrikare, mer varierande och mer komplexa. I Guji produceras kaffe som processas med både våta och torra metoden och honey, hybriden mellan de traditionella metoderna, ökar i popularitet.

Farmen Dimtu Tero drivs av Getachew Zeleke, som har satt ambitiösa mål att bli ledande på spårbarhet och ekologi i regionen. Resan dig gör han tillsammans med 136 små kaffebönder, till vilka ha betalar en särskilt hög premie för särskilt fina kvaliteter. Tillsammans summeras deras kaffe-areal 989 hektar och de bönor, av typen Ethiopian Heirloom, som kommer till oss i Tyresö är klassade som Grade 1, den högsta möjliga klassificeringen i Etiopien.

Karta över Uganda, där vi hämtar vårt ekologiska kaffe ifrån.