Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Häng med på resan: Nya smakupplevelser varje månad

I dagarna lanserar Kafferosteriet Koppar N°7 Ursprung. Kanske den mest spännande nyheten sedan vi startade för nästan tre år sedan tycker jag.

Vi som varje dag, varje timma, varje minut lever och andas kaffe exponeras för otroligt många spännande kaffeländer. Eftersom vi bara jobbar med just specialkaffe och ett av de kritierier som uppfylls när detta klassificeras är att ursprunget, den terroir och klimat som kaffebären vuxit i, ska framkomma i koppen så vill vi ju kunna erbjuda just dig det mest spännande vi springer på.

Det finns hur mycket kaffe som helst där ute. Trots allt, så är kaffe den näst mest handlade råvaran i världen (efter olja). Det är lätt att gå vilse... Utmaningen för oss kafferostare är att välja ut de smakupplevelser vi vill ta vidare till just dig. Vårt första ursprung, N°7 Galapagos, var enkel. Ett helt magiskt kaffe, extremt sällsynt och något som de flesta av oss inte smakat tidigare!

Våra kommande ursprung faller också naturligt på plats under våren men vi ställs hela tiden inför frågor såsom: Nepal är ju jättehäftigt. Därifrån har nog inte många smakat kaffet. Men, vill vi ge stora smakupplevelser eller vill vi att de ska vara intressanta? I Nepals fall, så är kaffet kanske inte bäst i världen men det är helt klart ett intressant ursprung, hmmm.... hur ska vi göra?

Jag skulle tycka det vore jättehäftigt att få utveckla också N°7 Ursprung tillsammans med dig. Precis som vi har gjort för alla de kaffen vi tagit fram hittills. De kriterier Hugo, Julianna och jag har enats kring i detta nu är:

Kaffet måste vara ekologiskt och framställt på ett hållbart sätt, för både människan och miljön.
Kaffet måste vara klassat som specialkaffe.

Ta chansen, var med och påverka. Finns det något kaffe du verkligen har letat efter eller saknar? Hör av dig så ska vi göra allt vi kan för undersöka om dina tankar och idéer går att genomföra.

Här läser du mer och anmäler dig till prenumerationen:
Hela bönor
Pressmalet kaffe
Bryggmalet kaffe

Här kontaktar du mig för allt mellan himmel och jord.

/nyrostat är godast, Fredrik Gustafsson (grundare)