Denna espresso rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Ursprung: Dolok Sanggul, norra Sumatra
Producent: Musfaha Niaga Mandiri och 323 småbönder
Odlingshöjd: 1200-1500 möh
Sorter: Ateng super, catimor, bourbon
Process: Giling basah
När kaffebuskarna skördas inte bara en eller två, utan vid tre tillfällen, så väljs de mognaste röda bären varje gång. Det är precis så de 323 småbönderna som tar sitt kaffe till Musfaha Niaga Mandiri gör. De små bönderna bearbetar även skörden med den för Indonesien speciella metoden giling basah, som ger ett mer blå-grått råkaffe än vanligt. När vi rostat kaffet får det ett kryddigt och mustigt uttryck.
Som espresso är denna Sumatra Mandheling, namnet på det mest högkvalitativa kaffet från den västra ön i Indonesien, lättarbetad och utsökt. Den söta koppen blir stabil och robust, mjuk och med minimal beska. Subtila nötter och noter av ceder, möter mörk choklad i doft och arom. Smaken är lång och kakao-ig.
Sumatra Manheling är en bra kompis även till mjölken i en cappuccino eller latte. I sommar har vi inget emot att blanda en dubbel shot med kall mjölk och isbitar! Vikt: 230g