Detta kaffe rostas inte längre. Kicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Region: Sul de Minas, Cerrado Mineiro, Mogiana och Matas de Minas
Producent: Småbönder med i snitt 7,5 hektar kaffeodling
Process: Bärtorkat
Hela 40% av all världens kaffe kommer från Brasilien. Det placerar landet långt före tvåan på listan, Vietnam, som står för ca 20%. Det är dock en liten, liten andel av det brasilianska kaffet som kvalar in som specialkaffe, kaffevärldens hedersbetygelse. Men av landets över 200.000 kaffegårdar, så går det att finna guldkornen som gör det, och det är precis vad vi har gjort.
Från senaste skörden är vi stolta över att presentera Nötig och Söt. Namnet säger allt: det här är en modern espresso i klassisk brasiliansk smakprofil, och våra gommar förförs fullständigt av de härliga hasselnötterna, krämigheten och den stora fina sötman. Någonstans där bakom kan vi ana en liten touch av persika. Med mjölk i din espresso byts aromen av brynt smör mot mjuk chokladkola – yummy!
* 21 gram kaffe, 30 gram slutvikt, 92-94-gradigt vatten och 25 sekunders rinntid är vårt idealrecept på Nötig och Söt.