Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Papua New Guinea Plantation A Espresso

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Simbu och Morobe, östra PNG
Odlingshöjd: 1600-1850 möh
Producent: Småbönder
Sorter: Typica, Bourbon (tvättat)

Mindre än 1 procent av allt kaffe som odlas på vår jord kommer från Papua Nya Guinea, trots att kaffeindustrin sysselsätter hälften av befolkningen. Både landet och klimatet är som skräddarsydda för att odla kaffe.

Speciellt för PNG är att småbönderna, som nästan alltid ligger bakom kaffet (det finns endast ett fåtal större plantager) gör en större del än vanligt av jobbet innan de lämnar kaffebönorna vidare. Efter skörd så tvättar de själva bort bärens skal och fruktkött och påbörjar torkningsprocessen. Efter en dryg vecka, så snirklar sig kaffet ner till olika bearbetningsanläggningar, i det här fallet i Simbu och Morobe i de östra provinserna, där bönorna sorteras och klassificeras. Här njuter du av den högsta klassificeringen Plantation A 17+. Det är de allra största och finaste bönorna som ger det jämnaste resultatet i vår rostmaskin.

Efter all den kärlek som givits bönorna, så blir resultatet också därefter. Här får vi en rund, fin och väldigt snäll espresso med låg syra, rikligt av mörk choklad (på gränsen till kakao), svag nötighet i form av pistage, muskot och valnöt. I den långa, lena, eftersmaken är den bakade och söta citronen med hela vägen. Denna espresso dricker vi väldigt gärna ren. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även