Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Costa Rica Elizondo Carvajal Anaerobic fermentation

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.

Ursprung: Tarrazú, San José
Odlingshöjd: 1450-1750 möh
Producent: William Elizondo Carvajal
Sorter: Caturra, catuai (anaerobisk fermentering)

Anaerobisk betyder ”utan luft”.  Det är precis så som bönorna, i det här fallet av arabica-varieterna caturra och catuai har bearbetats. Kaffebären skördas, stängs in i lufttäta kärl och sedan reagerar jäst, bakterier och enzymer med syror och sockerarter i mucilaget (fruktköttet) och bönan. Aromerna förändras!

En av nycklarna till en perfekt anaerobisk fermentering är att ha så hög sockerhalt som möjligt i bäret när processen påbörjas. I denna mikrolott har därför endast de allra, allra mognaste kaffebären valts ut. Producenten heter William Elizondo Carvajal och det är verkligen ett magiskt kaffe som skapas i de här lufttäta kärlen. Det är kanel, kanel, kanel – och så lite äppelpaj och brunt socker. Koppen är otroligt juicig, eftersmaken känns som att den aldrig vill glida bort.



Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även