Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Ursprung: Matagalpa, centrala Nicaragua
Odlingshöjd: 850-1200 möh
Producent: Fincas Mierisch
Sort: Caturra, Catuai, Obata, Java (tvättat)
Familjen Mierisch devis är att allt börjar med bäret på busken. Det ska handplockas när det nått optimal mognad. Arbetet måste få ta tid, inget stressas fram. Ett bär i taget, en buske i taget – en säck i taget.
Har man odlat kaffe i över 100 år så blir det bra. Själva har vi ”bara” rostat i snart 10 år, men vi gör vårt bästa för att förädla vidare det råkaffe Doc och familjen lämnar till oss. I denna mörkrostade och synnerligen välbalanserade kopp finner vi nästan lite rökiga noter, söta åt vaniljhållet, mjuka som smördeg. Det finns rikligt med ceder, hasselnöt och mjölkchoklad i både smak och arom. En mustig kopp att njuta av när det blir lite ruggigare ute. Vikt: 230g