Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Brasilien Cascavel Vermelha

Detta kaffe rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

Region: Sul de Minas, Cerrado Mineiro, Mogiana och Matas de Minas
Producent: Småbönder med i snitt 7,5 hektar kaffeodling
Process: Bärtorkat

En skallerorm som, för att gå till anfall, lyfter sitt majestätiska huvud är för många av oss det läskigaste vi kan tänka oss. Samtidigt är det något alldeles fantastiskt, för den röda skallerormen, sätter inte bara skräck i människan. Dess dödliga gift är av stor betydelse för det brasilianska kaffets ekosystem. Den respektingivande ormen håller gnagare och andra smådjur borta från kaffefälten, där dessa djur annars ohejdat skulle kunna orsaka stor skada genom att gräva sig ner i kaffebuskarnas rotsystem eller tugga sig igenom bevattningsanläggningar.

Det är dags att ompröva våra rädslor och i stället se vilken kaffe-magi ormar faktiskt kan vara delaktiga i. Den röda skallerormen, Cascavel Vermelha på portugisiska, fick därför namnge detta söta, lena brasilianska kaffe.

Cascavel Vermelha personifierar den klassiska brasilianska smakprofilen. Koppen är full av nötter, choklad och karamell, och det är just nu – när kaffet inte bara är nyrostat utan även nyskördat – som det är som allra godast. Det inte alltför kraftiga kaffet ger dina smaklökar en njutbar mjukstart nu i februari. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även