Detta kaffe rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Producent: Luis Eduardo Campos
Ursprung: Piedales Sur, San Ramón, Alajuela, Costa Rica
Odlingshöjd: ca 1700 möh
Sort: Caturra 15+
Process: Anaerobisk fermentering
I den djupa, rika doften känner du syltiga björnbär, moget plommon, brunt socker och nötter av det jordigare slaget. Låter du koppen svalna så blommar de häftiga aromerna av söta bakkryddor och kanel mer och mer ju längre tiden går. Ha inte för bråttom!
Den söta kanelen är med oss genom hela upplevelsen, liksom mjuka romrussin och mörk choklad. Den långa och balanserade eftersmaken sitter i länge.
Denna caturra är skördad sent för att få extra söta bär ock kickstarta den anaeroiska fermenteringen, där fruktköttet får torka in i kaffebönan i en lufttät miljö. Det ger oss ett spännande kaffe med en av de mest ”kaneliga” eftersmaker vi någonsin upplevt. En toppenstart på vår nya Stora Kafferesan MIKROLOTT Vikt: 230g