Detta kaffe är tyvärr slut. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Producent: Mario Acosta
Region: Bergskedjan Apaneca-Ilamatepec, Ahuachapan
Odlingshöjd: 1375 möh
Sort: Bourbon
Process: Honey
Först ut bland årets adventskaffen är familjen Acosta på farmen Finca Atzumpa i El Salvador. Deras Bourbon-arabica växer på bergskedjan Apaneca-Ilamatepec i regionen Ahuachapan och det var här som de första kaffebuskarna planterades med frön från Guatemala i slutet av 1700-talet.
Detta kaffe är för dig som vill njuta av mjuka och silkiga texturer, med både karamell, mörk choklad och syltiga bär i doft och arom. Kaffet är bearbetat med honungsmetoden, där familjen tagit bort skalen från kaffebären utan att använda vatten, för att sedan torka dem i 14 dagar på upphöjda bäddar. Metoden ger makalös sötma, och eftersmaken är lång och angenäm.
Vid flera tillfällen har Finca Atzumpa placerat sig i toppen bland kaffen från El Salvador. Allra senast 2018 och 2019 i landets Cup of Excellence, världens för producenter mest respekterade tävling inom specialkaffe. Hatten av, påtår tack! Vikt: 230g