Klicka HÄR för att komma till Koppars fruktiga lättrost.
Ursprung: Gedeo, Yirgacheffe, Etiopien
Producent: Småskaliga kaffebönder som tar sitt kaffe till kooperativet Beloyas tvättstation
Sorter: Ethiopian Heirloom
Odlingshöjd: 1900-2300 möh
Bearbetningsmetod: Tvättat
Legenden säger att det första kaffeträdet växte i Kaffa i Etiopien.
Yirgacheffe är en av Etiopiens fyra huvudprovinser, världsberömd för sitt fina kaffe. På höjder högre än Kebnekajse växer bönorna vilt i bergen. Den höga altituden gör att kaffet växer långsamt och såväl smak och näring blir djupare och större.
Detta kaffe är sannerligen inte som andra. Du möter en unik blandning av förtrollande, intensiva citrustoner med rika blommiga smaker. Det känns nära nog som jasmin slår ut i munnen, och persikan spelar i bakgrunden genom hela upplevelsen.
Detta kaffe, från kooperativet Beloya i Yirgacheffe, är mångfacetterat med livliga blom- och bergamottdofter, vilka minglar med noter av grapefrukt, citron och granatäpple. Ett råd är att låta koppen svalna en aning innan du njuter. Då lovar vi att ditt etiopiska kaffe lämnar ett minne hos dina sinnen. Vikt: 230g