Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Guatemala Finca El Gigante

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Chiquimula, Guatemala
Producent: Osvaldo Suchini
Odlingshöjd: 1700-2100 möh
Sorter: Catuai (honey anaerobic)

I ett land där kaffeodlingens rötter går djupa, så är området Chiquimula inte det första man förknippar med kaffe. Det håller på att förändras och i mångt och mycket så är det Finca El Gigante som driver på. I snart 30 år har Oswaldo Suchini utvecklat sin kaffegård och därmed även den guatemalska kaffetraditionen. 

Det mesta kaffet från Guatemala sticker ut för sin balans. Landets terroir lämpar sig verkligen för kaffeodling och man blir aldrig besviken. Men addera Oswaldo, som med innovativa bearbetningsmetoder (i denna mikrolotts fall honey anaerobic), driver fram de mest oväntade och sensationella smakerna och aromerna. Här bjuds ett VÄLDIGT balanserat kaffe, rikligt med mogen mango, torkad ananas och söt mjölkchoklad genom hela upplevelsen. Syran finns där och piggar upp, men den är sötare än annars och går mer mot bakad mjuk citron än något annat.

Spara gärna en liten skvätt av koppen till senare och fascineras över hur fint ett riktigt högkvalitativt specialkaffe utvecklas också när det går mot rumstemperatur. Yummy! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även