Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.
Region: Chikmagalur, KarnatakaProducent: Hoysala plantationOdlingshöjd: 930 möhSort: Sarchimor (semi-tvättad)Skördetid: November-december
Många förknippar nog Indien med te, men faktum är att det har odlats kaffe sedan 1600-talet och att te-produktionen drog igång först 200 år senare. På Hoysala-plantagen i sydvästra Indien har man odlat kaffe sedan 1920 talet. Bland bland fruktträd och pepparväxter trivs kaffebuskarna utmärkt i den feta jorden.
Skörden som ägde rum så sent som i slutet av 2021 delas upp på dag, odlings-lott och sort. Vi har valt ut plantagens Sarchimor-arabica som odlats på ca 930 möh. Bearbetad med en hybrid av den våta och torra metoden, så ger den oss ett sött kaffe. Örtlikör poppar upp bland aromerna, grönt äpple hintar där bak, men mest framträdande i både smak och arom är ändå den mörka chokladen, kanske med lite karamell. När vi rostar detta kaffe något mer mörkrostat än övriga ursprung i Stora Kafferesan, så ger det oss en medelstor kropp och en mjuk eftersmak, och det blir ett skolboks-exempel hur indisk förstklassigt specialkaffe ska smaka. Vikt: 230g