Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Las Lajas Perla Negra

Attans! Det här gästspelet gick åt i rykande fart och är nu slut, men du har fortfarande chansen att klicka hem ett Kaffebrev med Yellow Diamonds HÄR

Region: Sabanilla de Alajuela, Poas, Alajuela, Costa Rica
Producent: Las Lajas (Francisca och Oscar Chacón)
Odlingshöjd: 1300-1600 möh
Sorter: Villa Sarchi, Catuai, Caturra

Oscar och Francisca Chacón från den 22 hektar stora plantagen Las Lajas i Costa Rica är nytänkarna i en värld av traditionalister. Allt bra går att göra bättre! Förutom att vara först med bearbetningsprocessen honey, så bärtorkar de även sitt kaffe med en twist.

På upphöjda afrikanska bäddar låter makarna torka kaffebären, ända tills Francisca och hennes Brix-refraktometer (sockermätare) anser att tiden är mogen att dra ett svart täcke över härligheten. Sedan får kaffet bärtorka ytterligare, innan det torkade skalen och fruktköttet avlägsnas från bönorna, de sorteras och läggs i 30-kg säckar för vidare transport till oss i Tyresö.

Genom att avsluta den torra processen med att täcka över bären, så drivs sötman fram ytterligare i kaffet – smaker och aromer förstärks mer än ”vanligt” vid den torra metoden. De torkade blåbären tar för sig, mörka noter av stenfrukt spelar i den örtiga bakgrunden och koppen blir honungslikt len. Perla Negra har revolutionerat specialkaffe-världen och många anser idag att detta är Las Lajas allra bästa kaffe. (Vikt: 230g)

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag.
Rostdatum: 21-09-15
Pris:169.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat