Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Mexico Yajalón Chiapas

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Yajalon, Chiapas
Producent: Siembra Abundante
Odlingshöjd: 1100-1350 möh
Sorter: Marsellesa, Costa Rica 95, Typica, Caturra (tvättad)

Med kaffets kropp menar man hur kaffet ”känns” i munnen. Ett fylligt kaffe, med stor kropp, kan jämföras med en tjockare dryck, t.ex. mango-juice. Här fyller drycken verkligen ut munnen, mellan tungan och gommen. På andra sidan av skalan finns kaffen med mindre kropp, mer subtila och lätta till karaktären.

Personligen väljer vi kaffen med lättare kropp till frukost, när smaklökarna precis vaknat till liv och ett fylligt kaffe kanske skakar om lite väl mycket. Just nu är det utan tvekan Mexico Chiapas Yajalon som gäller. Det är det skolboksexemplet på ett kaffe med subtil kropp och det är precis nyskördat och perfekt i säsong.

Mexico Chiapas Yajalon är ett fjäderlätt kaffe till känslan. Samtidigt är det rikt på nötiga toner av mandel och valnöt, sötare noter av gräddkola och mjölkchoklad, och elegant spetsat med lite citronmeliss och grönt äpple. I harmoni lämnar koppen en fin gräddig eftersmak – oavsett när på dagen du väljer att njuta av ditt både nyskördade och nyrostade kaffe. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även