Detta kaffe rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Ursprung: Matagalpa, Nicaragua
Producent: Enrique Ferrufino, på Finca Auroa
Sort: Parainema
Odlingshöjd: 1200-1400 möh
Process: Anaerobiskt bärtorkat
I Nicaragua bubblar det på specialkaffe-scenen. Många mindre bönder experimenterar så det står härliga till med sorter och bearbetningsprocesser. Vi är glada över att familjen Farrufinos kaffe får avsluta vår advents-resa i år. Här har vi ett kaffe som både är en ovanlig arabica-sort (Paraniema) och som dessutom beretts med den nyskapande anaerobiska processen, där kaffebären får fermentera i 4 dygn i slutna lufttäta kärl, innan fruktköttet torkar in i kaffebönan i ytterligare 35 dygn.
Knäcken är det vi möts av vid första sniffen, sen kommer glöggkryddor och russin. Kaffet är gräddigt som den smörigaste smörkola. Honungssött mjukt och balanserat. Vikt: 230g