Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

PNG Kuli Gap

Detta kaffe rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

Ursprung: Kuli Gap, Papua Nya Guinea
Producent: Paul Pora
Odlingshöjd: 1.600-1.900 möh
Sorter: Typica, Arusha, Bourbon
Process: Bärtorkat

I regionen Kuli Gap växer de högst belägna kaffebuskarna på Papua Nya Guinea. Här tar producenten Paul Pora hand om de finaste kaffebönor som regionen kan uppbringa. PNG är alltid ett populärt ursprung, men det som skiljer sig denna säsong är att Paul använder sig av den torra metoden efter skörd, till skillnad från det tidigare kaffet vi köpt in från andra producenter som alltid varit tvättat.

Det är också första gången som vi själva stöter på ett bärtorkat kaffe härifrån. Snacka om att vi blev positivt överraskade! På kort tid har detta blivit en av våra mest populära sorter bland er kunder. De som älskar det, de älskar det verkligen, men sen finns det också de som känner att kaffet blir "för mycket", nästan överväldigande.

Kaffet är mustigt, både i doft och smak. Vi känner noter av muskot och kanel, sött bakat äpple, gräddig choklad och torkad frukt i form av russin och aprikos. Vill du värma dig med ett fylligt och stort kaffe, så tror vi att Kuli Gap kommer falla dig på läppen. Vikt: 230g

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 23-03-24
Pris:119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även