Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Rwanda Wellars Karangwa Natural anaerobic

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Gakenke District
Odlingshöjd: 1900 möh
Producent: Wellars Karangwa
Sorter: Bourbon, Jackson (natural anaerobic)

Månadens Mikrolott från Wellars Karangwa och hans tvättstation Muhondo, dit bönder på kullarna runtomkring i norra Rwanda tar kaffebären efter skörd, sticker ut på många sätt. Det är sött som en syltpralin och ger oss en komplex smakupplevelse. Subtila noter körsbär och hallon, bergamott och blommig jasmin är med oss i varje sipp. Det är mjukt och balanserat. Helt enkelt en perfekt kopp kaffe!

Är det böndernas förtjänst? De som tar de nyskördade kaffebären, av sorterna Bourbon och Jackson till Wellars Karangwa efter skörd? Eller regionens perfekta mikroklimat, med dess höga läge, rika vulkanisk jord och fina nederbörd? Är det den speciella bearbetningsprocessen, natural anaerobic, som driver fram den naturliga sötman full av vanilj? Eller är det producenten själv som skapar magin? De har ju vunnit Rwandas Cup of Excellence är vida kända för deras noggrannhet och yrkesskicklighet.

Det är ett lagarbete, från böna till kopp. Vi rostar kaffet, 700 mil från kaffebuskarna det vuxit upp på. När vi gör det mellan-ljust som i detta fall så fulländas det hårda arbete som ligger bakom. Och vi får njuta en av årets hittills godaste koppar! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även